De toekomst van ouderen in de zorg. Verkiezingsdialoog tussen Nicki Pouw-Verweij (JA21) en Raymond Brood (50PLUS)

14 Mar 2021 , Floris Lazrak ,

Het aantal ouderen in Nederland neemt toe. Dit heeft gevolgen voor hoe de ouderenzorg moet worden georganiseerd. In welke gevallen is de overheid aan zet en hoe moet de ouderzorg in de toekomst worden georganiseerd om de toenemende zorgvraag te kunnen opvangen? Er is te weinig personeel, er zijn te weinig verpleeghuizen en te weinig toekomstbestendige eigen woningen voor senioren. Ligt de toekomst in de intramurale of extramurale zorg? Hoe zorgen we voor voldoende ondersteuning in de zorg en in de wijk? En welke rol speelt technologie? Nicki Pouw-Verweij (#2 JA21) en Raymond Brood (#2 50PLUS) gingen met elkaar het gesprek aan op Zorg & Sociaalweb onder leiding van Floris Lazrak, partner bij AEPB.

Raymond Brood staat op de tweede plaats van de kandidatenlijst van 50PLUS voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Hij studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en werkte daarna zeventien jaar in de financiële wereld, specifiek in het vermogensbeheer voor pensioenfondsen. Daarna is de heer Brood werkzaam geweest binnen de pensioenen, ziektekosten en arbeidsongeschiktheid. Daarin heeft hij onder andere veel kennis opgedaan van het zorgstelsel van de Verenigde Staten. Tevens is hij oprichter en partner van Workmetrics, regent van twee hofjes en bestuurslid bij Hulpactie Haarlem.

Nicki Pouw-Verweij is sinds 11 juni 2019 lid van de Eerste Kamer. Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2021 is ze kandidaat voor JA21. Tot 30 november 2020 maakte zij deel uit van de FVD-fractie, daarna van de Fractie-Van Pareren (sinds 15 februari 2021 Fractie-Nanninga). Daarnaast is zij op dit moment bezig met een promotieonderzoek reumatologie aan de VUmc. Eerder was zij werkzaam in de thuiszorg en in ziekenhuizen. Sinds maart 2019 zit mevrouw Pouw-Verweij in Provinciale Staten van Utrecht.

Nieuws