Jeugdzorg: kopje onder? Verkiezingsdialoog tussen Lisa Westerveld (GroenLinks) en René Peters (CDA)

15 Jul 2021

Onder welvarende landen heeft Nederland de gelukkigste jeugd en tegelijkertijd lijkt het soms dat jeugdzorg kopje onder gaat. Doen we het juist daarmee goed, of krijgen de verkeerde jongeren en huishoudens hulp? Hoe kunnen we specialistische jeugdzorg in de toekomst waarborgen voor jeugdigen en huishoudens die het nodig hebben? Lisa Westerveld (#10 GroenLinks) en René Peters (#13 CDA) gingen met elkaar het gesprek aan op Zorg & Sociaalweb onder leiding van Floris Lazrak, partner bij AEPB.

Lisa Westerveld is sinds 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks. Zij was voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond en woordvoerder bij de Algemene Onderwijsbond. Verder was zij raadslid in Nijmegen en voorzitter van de commissie democratisering en decentralisering van de Universiteit van Amsterdam. Mevrouw Westerveld houdt zich als Kamerlid bezig met onder meer primair onderwijs en voortgezet onderwijs, jeugdzorg en kinderopvang, alsmede media- en sportbeleid.

René Peters is sinds 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA. Eerder was hij wethouder in de gemeente Oss met de portefeuilles sociale zaken, jeugd, zorg, onderwijs en participatie. Ook is hij sinds 2014 voorzitter van de werkgroep armoede van het landelijke CDA. Tevens is hij lid van de Tweede Kamercommissies VWS, SZW en OCW.

Nieuws