Vacature (junior) onderzoeker sociale wetenschappen (sociologie, antropologie, psychologie etc.)

03 Jul 2017

Ten behoeve van verschillende onderzoeksprojecten zijn we op zoek naar een (junior) onderzoeker sociale wetenschappen voor 0,4- 1,0 fte. Hij of zij zal zich richten op (economisch) beleidsonderzoek, -evaluatie en -advies in het sociaal domein en op de woningmarkt.

AEPB Onderzoek en Advies verricht beleidsonderzoeken die overheden, maatschappelijke organisaties en marktpartijen zicht geven op wat werkt. AEPB gebruikt wetenschappelijke methoden om beleidskeuzes te onderbouwen en te evalueren.    

AEPB Onderzoek en Advies

AEPB is een toonaangevend onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van beleidsevaluatie in het sociaal domein en de woningmarkt. Met behulp van kwantitatief en kwalitatief effectonderzoek, en maatschappelijke kosten-batenanalyses worden (maatschappelijke) beleidsvraagstukken beantwoord.

We verrichten onafhankelijk onderzoek voor overheden, maatschappelijke organisaties, kennisinstituten en marktpartijen. Doel is om de effecten van beleid inzichtelijk te maken. Zo ondersteunen we onze opdrachtgevers bij het maken van beleidsafwegingen in het sociaal domein en op de woningmarkt. Specifieke onderwerpen waarmee we ons bezig houden zijn armoede en schulden, sociale wijkteams, werk en participatie, decentralisaties, zorg en ondersteuning van ouderen, (chronisch) zieken en jeugd, en de woon- en leefomgeving van mensen.

Bij AEPB werk je in kleine teams mee aan projecten, waarbij beleids- onderzoeks- of adviesvragen worden omgezet in een onderzoeksaanpak die resulteren in degelijke en onderbouwde eindproducten.

Het gaat daarbij om uiteenlopende vragen. Hoe kunnen we de zorg en ondersteuning van kwetsbare burgers zo optimaal mogelijk organiseren? Of hoe kan de ondersteuning bij schuldenproblematiek zo effectief mogelijk? Welk maatschappelijk rendement levert het sociaal wijkteam op? Bij het beantwoorden van dit soort vragen maak je onder meer gebruik van waarderingsmethoden die AEPB daarvoor ontwikkeld heeft, zoals de menselijk rendementkaart.

Wat ga je doen

Als (junior) onderzoeker werk je mee aan verschillende projecten. Voorkomende werkzaamheden zijn:

●  uitvoeren van (delen van) onderzoeksprojecten, onder begeleiding van een projectleider;
●  samen met je collega’s beleids-, onderzoeks- of adviesvragen van opdrachtgevers vertalen naar onderzoeksvoorstellen;
●  begeleiden en uitvoeren van groepsdiscussies en diepte-interviews;
●  desk research en literatuuronderzoek;
●  analyseren van onderzoeksresultaten en schrijven van onderzoeksrapporten, onder begeleiding van een projectleider;
●  medebewaken van de projectplanning en het projectbudget.

Profiel

Van kandidaten voor deze functie verwachten we:

●  Dat je een relevante opleiding hebt afgerond, bijvoorbeeld sociologie, antropologie, psychologie of een vergelijkbare studie.
●  Uitstekende analytische en conceptuele vaardigheden.
●  Ervaring of affiniteit met kwalitatieve onderzoeksmethoden.
●  Een scherpe, onafhankelijke en nieuwsgierige geest.
●  Wetenschappelijke affiniteit.
●  Je staat stevig in je schoenen en kan politiek sensitief opereren.
●  Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, waardoor je onderzoeksuitkomsten helder kunt rapporteren, presenteren en verbeelden.
●  IJe bent in staat om onderzoeksresultaten te vertalen naar aanbevelingen voor beleid.

Waarbij je:

● voor de junior functie enkele jaren relevante werkervaring hebt, of starter bent;
● als medior 3 tot 5 jaar relevante werkervaring hebt.

Aanstelling

Nieuwe medewerkers krijgen standaard een tijdelijk contract, met uitzicht op een vaste aanstelling. Wij bieden je een uitstekende werkplek om je inhoudelijk te verdiepen en te ontwikkelen als toegepast onderzoeker. Wij werken voor opdrachtgevers in heel Nederland en werken zodoende regelmatig op locatie. AEPB is een informele organisatie met veel ruimte om je werkzaamheden naar eigen inzicht vorm te geven.

Reageren

Je reactie op deze vacature ontvangen wij graag vóór 1 augustus 2017 per e-mail. Stuur je Curriculum Vitae en je motivatiebrief onder vermelding van 'vacature (junior) onderzoeker sociale wetenschappen'  naar: sollicitatie@aepb.nl

Download:

Vacature (junior) onderzoeker sociale wetenschappen.pdf

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Nieuws